OPPO heeft er weer zin in en lanceert de Reno 11 F 5G

OPPO heeft er weer zin in en lanceert de Reno 11 F 5G
19 april om 11:00
Laatste update: 19 april om 13:56

Het was een bewogen jaar voor het technologiemerk OPPO. Ze belandden in een discussie met Nokia en dat resulteerde in een pauze van de verkopen. Nadat de advocaten hun werk hadden gedaan en Nokia en OPPO een overeenkomst hebben getekend, kan het merk weer vooruit.

Director of sales Marc van den Dool ‘waarschuwt’ ons namens OPPO dat er gaan flink wat toestellen aan gaan komen dit jaar. Hij kan alvast twee zaken verklappen. Nederland en België zullen weer de beschikking krijgen over een smartphone uit de Find X serie. Daarnaast ligt er vanaf 22 april een nieuw toestel in de winkels. En dat is een nieuw product uit de OPPO Reno-serie.

OPPO Reno 11 F 5G

OPPO heeft drie productlijnen waarin het toestellen uitbrengt, de Find X, Reno en A. Het eerstvolgende toestel dat op de markt komt is de OPPO Reno 11 F 5G. In de presentatie vertelt Thom Knepper dat de Reno-series voor de trendsetters is, en dat zijn er met 72 miljoen verkochte toestellen best veel.

De OPPO Reno 11 F 5G is met 7,54 mm een dun toestel dat door het gewicht van 178 gram lekker in de hand ligt. Het scherm is 6,7 inch groot en heeft een verversingssnelheid van 120 Hz. Men is er trots op dat het AMOLED-scherm met 10 bit een breed kleurengamma heeft. Dat is weer belangrijk om de foto’s te bekijken die je maakt met de camera’s.

 De foto’s neem je met de 64 MP hoofdlens en een ultragroothoek- en macrolens. OPPO is met name trots op de verbeterde portet fotografie. Men combineert  gezichtsherkenning en onderwerpdetectie, huidtintbescherming, soft-focus en een betere balans in de helderheid tot een nog beter portret. Zowel de camera’s aan de achterzijde als de 32 mp sefiecamera leggen video vast in 4K.

Het Color OS besturingssysteem van OPPO heeft flink wat truukjes om uit te proberen. Je maakt onder andere gebruik van Smart Image Matting. Hiermee snijdt je snel en precies een onderwerp uit een foto waarna je er een sticker van kunt maken, bijvoorbeeld in WhatsApp.

Een meer bruikbare functie is de geheugenoptimalisatie. Door de data van de apps op je smartphone te comprimeren en beter weg te schrijven wordt er meer ruimte voor je vrijgemaakt. Deze Reno draait op een MediaTek Dimensity 7050-chipset en heeft naast 8 GB werkgeheugen ook 256 GB intern geheugen.

Met 5000 mAh grote accu en de 67 watt SUPERVOOC-snellaadtechnologie kom je vrijwel nooit zonder prut te zitten. Met de snellaadtechnologie laadit je to 30 procent op in 10 minuten, volledig opladen doe je in 48 minuten. Klein addertje onder het gras, de lader om deze snelheden mee te bereiken zit niet in de doos en deze moet je dan ook apart aanschaffen. Hiermee bespaart het merk enorm op het transport van de toestellen en dat heeft weer een gunstig effect op de uitstoot en laten we eerlijk zijn ook op de uiteindelijke prijs.

OPPO Reno 11 F 5G kopen

Deze OPPO Reno 11 F 5G is in elke kleur verkrijgbaar zolang het maar Palm Green is. De adviesprijs van dit toestel is 449 euro. Koop je het toestel voor 3 mei dan ontvang je gratis de OPPO Enco Free2 earbuds en je kunt automatisch gebruik maken van het 4 Years Battery Protect plan. Hiermee ben je verzekerd van een nieuwe accu voor je smartphone wanneer deze er onverhoopt mee stopt binnen 4 jaar.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.