©9to5Google

Android krijgt 'audio emoji': ingebouwde scheet-knop in telefoon-app

Android krijgt 'audio emoji': ingebouwde scheet-knop in telefoon-app

1 mei om 10:04

We kunnen onze sms'jes en appjes aankleden met zoveel emoji als we maar willen en daarmee verandert de toon. Bellend kunnen we dat niet: zonde, vond Google. En dus bouwen ze 'audio emoji' in Android.

De bizarre nieuwe functie werd ontdekt door 9to5Google. Er zijn zes audio-emoji: geluidjes die je tijdens een telefoongesprek kan afspelen en die beide kanten dan horen. Het gaat om een applaus, gelach, feestgeluid, een badum-tss, een scheetgeluid en onze favoriet: de treurige trombone.

De zes geluiden zitten onder een nieuwe knop op het telefoon-scherm, waar ook bijvoorbeeld de knoppen voor speaker, mute en de cijfertoetsen zitten. En Google heeft gelukkig aan misbruik gedacht: er zit een afkoelperiode op de geluidjes, zodat je niet heel irritant de hele tijd de scheet-knop kan indrukken.

Vanaf volgende week

In de instellingen van Android wordt de functie uitgelegd: "Druk emoties en stemmingen uit met geluiden als applaus, gelach, trieste trombone en meer met tikbare emoji terwijl je in gesprek bent."

De audio-emoji zitten nu al in de nieuwste bèta van de Google Telefoon-app, versie 128. Vermoedelijk wordt die volgende week naar alle gebruikers uitgerold. Schrik dus niet als je dan ineens geluidseffecten krijgt voorgeschoteld, alsof je belt met een radio-dj. Wat dat betreft hebben wij een suggestie voor een volgende update: de mogelijkheid om eigen geluiden te uploaden. Dan blijft de functie verrassend, een beetje zoals WhatsApp-stickers maar dan met geluid – de mogelijkheden zijn eindeloos.

Meer Android en mis niets met onze Bright-app.