©Unsplash

Met deze lifehack kom je voordeliger af van reclames op YouTube

Met deze lifehack kom je voordeliger af van reclames op YouTube

5 mei om 13:35
Laatste update: 5 mei om 13:39

YouTube kijken zonder reclames, betekent in veel gevallen dat je zal moeten kiezen voor een YouTube Premium-abonnement. Dat is niet goedkoop: 11,99 euro per maand. Kan dat niet goedkoper? Een lezer van Bright had precies die gedachte en kwam met een slim plan. En het schijnt ook nog echt te werken.

YouTube biedt na twee jaar geen YouTube Premium Lite meer aan in Nederland en België. Dat is jammer, want hiermee kon je voor een prijs van 6,99 euro kijken naar YouTube-video’s zonder gestoord te worden door reclame. Sinds eind vorig jaar is Premium Lite in Nederland en België gestopt, maar er zijn nog wel landen waar deze goedkopere versie van Premium wordt aangeboden. Eén van die landen is Duitsland. 

YouTube Premium Lite

Onze tipgever had toen Premium Lite afliep in Nederland tijdens een tripje naar Duitsland het slimme idee om daar een Premium Lite-abonnement af te sluiten en tot zijn grote verbazing kon dat gewoon. En misschien wel nog specialer: eenmaal terug in Nederland bleek dat het Premium Lite-abonnement gewoon doorliep. Ook toen er even later weer naar Duitsland werd gereisd en terug naar Nederland. Op Apple TV en iPhones werkte het abonnement gewoon door.

Je bent als je het vanuit Duitsland afsluit 5,99 euro per maand kwijt aan je YouTube Premium Lite en hoewel je daarbij niet alle voordelen hebt van het volledige Premium, ben je zo in ieder geval wel van de reclames af. Het is dus ook nog een euro goedkoper dan de Nederlandse variant. Het verschil tussen Premium Lite en Premium is dat je met Premium ook kunt downloaden voor offline gebruik, kunt afspelen op de achtergrond en geen advertenties hebt binnen de YouTube Music-app.

Duitsland

Mocht je dus een trip naar Duitsland hebben gepland, dan kan het de moeite waard zijn om hier eens naar te kijken als je geen reclames meer wil zien op de videodienst. Zeker nu Google een manier heeft gevonden om nog meer reclame te tonen.

Lees meer over YouTube, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.