© Unsplash

Slimme Google-bril op komst? Techreus belooft aankondiging van AR-gadget

Slimme Google-bril op komst? Techreus belooft aankondiging van AR-gadget

15 mei om 19:00

Google gaat op korte termijn een gadget aankondigen die gebruikmaakt van augmented en extended reality. Daarmee lijkt de techreus op het punt te staan een slimme bril te onthullen.

Dat suggereerde Android-baas Sameer Samat vanavond tijdens een presentatie op Google IO. "Er is heel veel nieuws rond AR en XR, waar we later een evenement voor organiseren. Het verdient namelijk echt zijn eigen moment".

Samat verklapte niet wat er precies op de rol staat, maar zei wel dat het gaat om 'een nieuwe vormfactor'. Een slimme bril lijkt dan logisch. In een productdemo van de nieuwe AI-assistent Project Astra werd ook gehint naar een bril, waarin een medewerker een mysterieuze, dikke bril opzette.

Google Glass

Jaren terug had het zoekbedrijf ook de Google Glass, die in een stuk glas in je ooghoek simpele informatie kon laten zien. Dat apparaat werd nooit een groot succes, maar inmiddels zijn hardware-onderdelen efficiënter en kleiner. Het lijkt een goed moment voor Google om het nog eens te proberen.

Concurrent Meta verkoopt op het moment een slimme bril samen met Ray-Ban. Voorop zit een camera, die een AI gebruikt om de omgeving te observeren. Je ziet dan geen virtuele objecten zweven zoals bij een Apple Vision Pro, maar kunt via ingebouwde speakers wel informatie over je omgeving horen.

Lees meer over augmented reality en abonneer op onze nieuwsbrief.