©Unsplash

Deze app maakt bewerken berichten mogelijk tot 15 minuten na verzenden, zo werkt het!

Deze app maakt bewerken berichten mogelijk tot 15 minuten na verzenden, zo werkt het!

16 mei - 09:50

We kennen allemaal wel het ‘oops’-moment wanneer je iets stuurt via bericht wat niet klopt of niet goed overkomt. Soms kun je autocorrect nog de schuld geven maar liever zou je het verstuurde bericht veranderen.

Voor heel veel mensen gaat dit een lifesaver zijn. In Instagram kun je nu tot 15 minuten na het verzenden van je bericht de tekst aanpassen. Fantastisch om typefouten aan te passen en onjuistheden te herstellen. Deze functie werd al in maart aangekondigd en kan nu gebruikt worden in de app van Instagram.

Zo werkt het

Het bewerken van een bericht is erg eenvoudig. Selecteer de chat door er lang op te drukken, dan krijg je een menu met een aantal mogelijkheden. Naast onder andere het ‘Verzenden ongedaan maken’ staat daar nu ook de ‘bewerken’ mogelijkheid.

Wanneer je deze selecteert, opent het bericht zich in het tekstvak en kun je het bericht aanpassen. Zoals gezegd kan dat binnen 15 minuten na het verzenden, daarna staat de optie tot bewerken van de chat niet meer in het rijtje.

In WhatsApp is het bewerken van een chat al een jaar lang mogelijk. Ook hier druk je lang op de tekst en ga je rechtsboven naar de drie puntjes en selecteer je bewerken.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.