©OpenAI

ChatGPT Voice Mode met een maand vertraagd

ChatGPT Voice Mode met een maand vertraagd door technische uitdagingen

26 juni om 16:32

OpenAI beloofde zijn betalende gebruikers dat ze deze maand gebruik zouden maken van de Voice Mode. Deze belofte kunnen ze niet nakomen.

Tijdens het voorjaarsevenement van OpenAI kreeg de Voice Mode veel lof. Het laat zien hoe we binnenkort echte conversaties kunnen hebben met een digitale assistent. Doordat de stem meer emoties heeft, bijvoorbeeld lachen, zal het gesprek steeds meer gaan lijken op een gesprek tussen twee echte mensen.

Effe wachten

OpenAI zou deze maand de eerste versie van Voice Mode delen aan een beperkte groep betalende gebruikers. Deze (alpha) groep zou de eerste testen doen op grote schaal voordat het project in beta gaat. Wanneer de beta met succes wordt afgerond is de rest aan de beurt.


Op Twitter (X) laat OpenAI weten dat ze nog niet klaar zijn om deze eerste versie beschikbaar te stellen aan de kleine groep gebruikers. Er zijn nog te veel technische uitdagingen die opgelost moeten worden. Deze zouden vooral op het vlak van veiligheid en ethiek liggen. Met andere woorden, Voice Mode zegt nog steeds dingen die niet door de beugel kunnen.

Plus 

De verwachting is dat de betalende Plus gebruikers in de herfst van dit jaar gebruik kunnen gaan maken van deze functie. Dat is nog even wachten, maar wel te rechtvaardigen. Het is van groot belang dat dit soort functionaliteiten goed getest en doordacht op de markt komen.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.