©Bright

Review Decathlon digitale scoreteller voor basketball

Swish! Wordt basketballen leuker met deze slimme scoreteller?

2 juli om 09:15

De Digitale scoreteller voor basketbal van Decathlon kan bijhouden of je mis of raak schiet, maar je ook met allerhande trainingsschema’s bezighouden. Word je daar nou blijer van als basketballer?

Een plastic ring, met drie flapjes en een paar touwtjes, dat is de digitale scoreteller van Decathlon. Het lijkt niet veel en voor 53 euro waren mijn verwachtingen ook niet hoog, maar oefenen wordt er vele malen leukerder door.

Installatie is op een gewone ring een fluitje van een cent. De touwtjes kunnen achter de haakjes van de ring geklemd en klaar ben je. Enige nadeel is dat je swish minder lekker door het netje valt, omdat je altijd de plastic ring raakt. Maar daarvoor krijg je wel weer een heerlijk PLING geluidje terug bij elke score en in de app al je statistieken.

feafe

De scoreteller kan bijhouden of je mis of raak schiet. Een misser registreert hij door een trilling te voelen, maar geen bal waar te nemen langs de “flapjes”. Een volledige airbal wordt uiteraard niet geregistreerd. Alleen het bijhouden van je schotpercentage en de feedback die je auditief krijgt van de scoreteller maken wat bij betreft de aanschaf al de moeite waard.

Maar de spelletjes die in de app zitten die je nodig hebt maken het nog leuker om te trainen met dit apparaat. Zo heb je uitdagingen om vanaf verschillende posities te schieten, om te scoren voordat “de bom” afgaat, om een specifiek aantal punten te scoren, opties te over. Het geeft aan alleen of met zijn tweeën basketballen een leuke nieuwe dynamiek en met potentiële uitbreidingen in de app zouden zelfs basketbalverenigingen baat kunnen hebben bij dit apparaat.

De batterij zou twee jaar lang mee moeten gaan, maar dat hebben we dus nog niet kunnen testen. De plastic ring mag in weer en wind blijven hangen gelukkig en bij ons heeft hij al heel wat stortbuien overleefd. Heb je een basket thuis aan het huis hangen en wil je meer lol hebben aan je trainingssessies, dan raden we dit apparaat van harte aan.

Meer Bright reviews en mis niets met onze Bright-app.