Fietsenfabrikant Cowboy introduceert spelletjes spelen tijdens het fietsen

©Cowboy

Cowboy introduceert spelletjes spelen

Tijdens de presentatie van de Cowboy Cross werd het ons al beloofd, ‘in-ride’ gamification tijdens het fietsen. Vanaf vandaag zijn er drie spelletjes beschikbaar in de Cowboy Connect app.

Tijdens de presentatie van de Cowboy Cross vertelden de eigenaren van Cowboy mij al een bijzonder feit over het ontstaan van het bedrijf. Niet de fiets maar de app voor de Cowboy werd als eerste ontwikkeld. Aan de hand daarvan besloot men hoe de fiets er uit moest gaan zien. Een juiste rijderservaring wordt niet alleen bepaald door de juiste onderdelen maar ook de juiste software.

Spelletjes

Ondertussen zijn zowel de app als de fiets van Cowboy bekroonde producten. Stilstand is achteruitgang en daarom presenteert het Belgische elektrische fietsenmerk een grote update voor de app. 

Er zijn namelijk drie games toegevoegd aan de app die je uitdagen tijdens het fietsen. Deze spelletjes zijn ontwikkeld met de veiligheid voorop. De app zal je een spelletje voorstellen wanneer de gelegenheid daar is, bijvoorbeeld tijdens het rijden op een fietspad. Heb je geen zin of tijd om het spel te spelen dan swipe je het als een slechte Tinderdate gewoon weg.

Race

Het eerste en meest opvallende spel dat vanaf nu beschikbaar is in de app, heet Race. De naam dekt de lading van het spel volledig. De app zoekt iemand met een vergelijkbaar profiel om tegen te racen. De race zelf is een sprint over 500 meter. Heb je de race gewonnen dan ga je een level hoger, krijg je een sterkere tegenstander en stijg je op het scorebord.


Burn

Alweer een game met een duidelijk naam. Inderdaad, de uitdaging is om zoveel mogelijk calorieën te verbranden binnen 1 minuut. In het eerste level hoef je er maar 4 in de verbrandingsoven te gooien maar dat groeit door tot 23 in level 20.

Push

Duw jezelf over de limiet. Bij Push is de uitdaging om een bepaalde trapkracht 15 seconden vol te houden. Lukt je dat dan wordt de lat of drempelwaarde in dit geval een beetje hoger gelegd.

Meer updates

Cowboy Connect zoals de app heet krijgt in deze uitrol nog veel meer updates. Vanaf nu zitten de Theft Alerts (diefstal alarm) standaard in Connect. Ook het Rider Dashboard heeft een update, het kan nu actief reageren op de prestaties van de bestuurder en waarschuwen wanneer er een mijlpaal aan komt.

Mis niks, volg ons WhatsApp-kanaal of abonneer je op de Bright Daily nieuwsbrief.