©Samsung

Galaxy Buds3 op de Apple Airpods lijken’

‘Dit is waarom de Galaxy Buds3 op de Apple Airpods lijken’

11 juli om 15:40

Tijdens de tweede Unpacked van dit jaar lanceerde Samsung een aantal nieuwe producten. Hiervan kregen de Galaxy Ring en de Galaxy Buds3 de meeste aandacht. Over het uiterlijk van laatstgenoemde raakt men maar niet uitgesproken.

right’s Bram was live aanwezig in Parijs tijdens de Samsung Unpacked. Na de presentatie en de hands-on met de producten was er ook tijd voor een gesprek met een van de Samsung topmannen .

Goed is Goed

Bram verkeerde in welingelichte kringen want hij had een gesprek met Patrick Chomet en hij is Corporate Executive Vice President Head of Products & Experience. Dat is iemand die zich op het hoogste niveau met het ontwikkelen van en ervaring met de producten van Samsung bemoeit.

Patrick Chomet was de aangewezen man om DE vraag aan te stellen ‘waarom lijken de Galaxy Buds3 op de Apple Airpods?

Links de Apple Airpods en rechts de Samsung Galaxy Buds3, maar dat je vast al gezien

Het antwoord van Chomet was duidelijk. De vormfactor met de pootjes heeft in de afgelopen jaren bewezen de beste te zijn voor in-ears. Door de pootjes heb je meer ruimte voor een accu en kunnen microfoons beter gericht worden. Eigenlijk geeft Samsung Apple hier een compliment, zonder het compliment uit te spreken

En toch lijken ze er niet op

In het gesprek benadrukte Chomet nog wel dat er grote verschillen zijn tussen de twee in-ears van Apple en Samsung.

De pootjes van de Galaxy Buds3 zijn niet rond rnaar vormen een driehoek. Dat is niet zomaar gedaan en heeft wel degelijk een functie. Door voor deze vorm te kiezen is het makkelijk om de pootjes beet te pakken en er in te knijpen voor de bediening. Daarnaast is het makkelijk om over een vlak oppervlak te swipen om het geluid harder of zachter te zetten dan op een gebogen oppervlak. 

Samsung heeft ook verbeteringen doorgevoerd voor de Active Noise Cancelling. Door het omgevingsgeluid te analyseren kan de ANC op de Samsung Galaxy Buds3 beter zijn werk doen, hiervoor is de plaatsing (en de ruimte) voor de microfoons belangrijk. Hierin speelt dan weer het driehoekige design van de pootjes een rol.

Zonder dat ik de Samsung Galaxy Buds3 (Pro) getest heb, kan ik wel zeggen dat het een en ander klopt. Dat zou betekenen dat Samsung op zijn manier het ontwerp van de Airpods naar een hoger niveau heeft getild Dan zien we dat over een paar jaar weer terug in het design van Apple, alleen heeft niemand het er dan meer over.

Meer over Samsung op Bright lees je hier