Aftellen tot comeback van DOOM: fans kozen alvast de cover

Aftellen tot comeback van DOOM: fans kozen alvast de cover

10-03-2016 08:27 Laatste update: 27-04-2018 08:08

Game-studio id Software laat fans stemmen op de spelhoes van de nieuwe versie van het klassieke schietspel DOOM.

13 mei verschijnt DOOM; het nieuwe schietspel van de legendarische studio id Software. De makers willen met DOOM terug naar de roots van de serie en dat betekent razendsnelle schietgevechten tegen uiteenlopend duivels gespuis hetgeen gepaard zal gaan met veel vuur, bloed en rondslingerende ledematen.

DOOM is positief ontvangen, maar dat geldt niet voor de cover van het nieuwe spel, dat voor PC, PS4 en Xbox One verschijnt. Fans vonden de spelhoes te saai en inwisselbaar. Het had net zo goed de spelhoes van een nieuwe Halo, Call of Duty of Crysis kunnen zijn. 

Stemmen! 

Uitgever Bethesda is de kwaadste niet en bedacht samen met id Software twee alternatieve covers. Vind je straks de originele hoes niet mooi, dan kun je deze omdraaien en dan heb je een ander ontwerp. Men kwam met twee designs op de proppen; een oranje variant die overduidelijk verwijst naar het originele DOOM uit 1993 en een donkere, meer satanische variant. Vervolgens mochten gamers via social media kiezen. De oranje 'old skool' versie heeft uiteindelijk de meeste stemmen vergaard en dus geschiedde. 

Multiplayer 

Uitgever Bethesda gaf deze week ook meer info vrij over de closed multiplayer bètaversie van DOOM die zal lopen van 31 maart tot en met 3 april voor PC, Xbox One en PlayStation 4. Als je ooit Wolfenstein: The New Order had gepre-orderd en de code hebt ingelost, dan heb je sowieso toegang tot deze bèta. 

DOOM zal over verschillende multiplayer-modi beschikken op release, en je kunt onder andere (tijdelijk) zelf veranderen in een demon om je medespelers de stuipen op het lijf te jagen. De nieuwe trailer vind je hier en laat oude tijden herleven: 

Game-reviews lees je in onze rubriek Game van de Week