Airbnb speelt nu ook voor reisbureau

Airbnb speelt nu ook voor reisbureau

18-11-2016 10:29 Laatste update: 27-04-2018 01:57

Airbnb breidt uit van enkel het verhuren van huizen naar het aanbieden van ‘ervaringen’ op de plek van bestemming.`

Airbnb liet reizigers al overnachten als locals door het aanbieden van kamers, appartementen en huizen in steden over de hele wereld. Met het nieuwe Airbnb Trips komen daar ervaringen bij. Dat zijn dingen die locals zouden doen: koken in Florence, schilderles in Madrid, capoeira in Rio de Jaineiro of gewoon een rondleiding door Londen.

Locals kunnen hun ervaring via Airbnb aanbieden, en dat aanbod wordt op een fraaie manier getoond met stijlvolle posters, foto’s en video’s. Met de experiences wil Airbnb het makkelijker maken voor reizigers om hun trip compleet te maken zonder uren uitzoekwerk. Zo kun je tijdens het boeken van een appartement direct ook een lokale ervaring inplannen.

Ervaringen zijn te filteren op duur, van een paar uur tot enkele dagen, en op categorie van voedsel tot activiteit. Daarnaast kunnen reizigers via Airbnb nu ook restaurants boeken, en kunnen locals bezienswaardigheden in de app aanraden. Ook zijn er vanaf begin 2017 in sommige steden exclusieve audio-rondleidingen te doen, in samenwerking met de dienst Detour.

Airbnb Trips biedt nu zo’n 500 ervaringen in twaalf steden, waaronder San Francisco, Londen, Havana en Tokio. Vanaf vandaag kunnen mensen uit nog eens 39 steden hun ervaringen via Airbnb aanbieden, waaronder ook Amsterdam.

De uitbreiding volgt na de overname in september van de Spaanse startup Trip4Real, dat het mogelijk maakte met iemand van de plaatselijke bevolking op stap te gaan.