Amazon-directeur: stembediening heeft de toekomst
Nieuws

Amazon-directeur: stembediening heeft de toekomst

zaterdag 14 oktober 2017 13:47

De technisch directeur (cto) van Amazon, Werner Vogels, verwacht dat we computers over een paar jaar vooral met onze stem zullen aansturen.

"Tot nu toe werden computerinterfaces gedreven door de capaciteiten van de computer zelf", constateert de Nederlandse vice-president van Amazon.com, die al 13 jaar bij de online gigant werkt. Daar komt nu verandering in: de mens komt steeds meer centraal te staan. En dus wordt ook de interface anders. "Praten is de meest normale manier van communiceren", zegt Vogels.

In gesprek met Bright vertelt Vogels welke obstakels hiervoor eerst nog overwonnen moeten worden: "De grootste uitdaging is of we computers deze talen automatisch kunnen laten leren. In plaats dat mensen deze talen moeten leren áán computers. Bij het gebruik van meerdere talen zijn in mijn ogen zelflerende systemen de toekomst." Bekijk de video:

Volg ook ons YouTube-kanaal.

Was tien jaar lang economieverslaggever bij RTL Nieuws en RTLZ, maar zijn tech-hart klopte steeds harder. Toen Bright TV begon was hij niet meer te houden. Merijn woont even buiten Amsterdam met zijn vriendin, dochters en een poes.

Nieuwsbrief