'And the winners are...' volgens zoekmachine Bing

'And the winners are...' volgens zoekmachine Bing

18-02-2015 11:40 Laatste update: 28-04-2018 01:39

Gezien de voorspellende gave van Microsofts Bing zouden dit inderdaad wel eens de winnaars kunnen zijn.

De 87ste uitreiking van de Academy Awards vindt zondagnacht plaats. Ben je van plan een poule in te vullen, dan kan Microsofts Bing je daar wellicht bij helpen. De zoekmachine annex glazen bol bewees al nauwkeurig te kunnen voorspellen tijdens het WK Voetbal en de mid-term verkiezingen in de VS, maar probeert het nu ook met de prestigieuze filmprijzen.

Amerikaanse gebruikers van Bing kunnen de Oscarvoorspelling van Bing nu checken. Nederlandse gebruikers moeten daarvoor even naar de instellingen van Bing en bij het kopje 'Worldwide' United States aanklikken.

Kans op winst

Zoek vervolgens op 'Oscars' en Bing schotelt je de 'waarschijnlijke winnaars' voor. De Oscar voor beste film van het afgelopen jaar gaat volgens Bing naar Birdman. Door op de voorspelde winnaars te klikken, krijg je de winkansen onder de genomineerden te zien. Het zal bij beste film dus vooral draaien om Birdman (37 procent) en Boyhood (33 procent). Bij beste regisseur ligt dat percentage nog dichter bij elkaar: 45 procent winkans voor Boyhood-regisseur Richard Linklater en 41 procent voor Birdman-regisseur Alejandro G. Iñárritu.

Oscarwinnaars volgens Bing

Dit zijn volgens Bing de overige winnaars in de belangrijkste categorieën:

Beste acteur: Eddie Redmayne (The Theory of Everything)
Beste actrice: Julianne Moore (Still Alice)
Beste mannelijke bijrol: J.K. Simmons (Whiplash)
Beste vrouwelijke bijrol: Patricia Arquette (Boyhood)
Beste animatie: How To Train Your Dragon 2
Beste documentaire: Citizenfour
Beste buitenlandse film: Ida

bekijk op YouTube