'Apple heeft te weinig vervangende iPhone 6 Plus-accu's'
Nieuws

'Apple heeft te weinig vervangende iPhone 6 Plus-accu's'

vrijdag 12 januari 2018 09:48

Apple kampt met een tekort aan vervangende iPhone 6 Plus-accu's, waardoor de wachttijd kan oplopen tot eind maart.

Als goedmakertje voor het opzettelijk vertragen van iPhones met oudere accu's biedt Apple gebruikers een vervangende accu aan voor 29 euro. Nu blijkt Apple echter niet over genoeg accu's te beschikken voor de iPhone 6 Plus, waardoor de wachttijden oplopen.

Volgens MacRumors zou Apple dit afgelopen week intern aan Apple Stores en geautoriseerde dealers bekend gemaakt hebben. Volgens Apple zou de wachttijd ongeveer twee weken zijn voor iPhone 6 Plus-gebruikers. De accu-tekorten gelden overigens niet voor iPhone 6S, iPhone 7, iPhone 7 Plus, en de iPhone SE.

De wachttijden blijken ook sterk te variƫren afhankelijk van de regio. Zo zou MacRumors ook mailtjes van iPhone 6 Plus-gebruikers in New York en North Carolina hebben ontvangen die beweren dat de Apple Stores daar pas eind maart of begin april over vervangende accu's kunnen beschikken.

Zo check je of je iPhone-accu aan vervanging toe is

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief