Apple laat je gehuurde films eindelijk op meerdere apparaten kijken

Apple laat je gehuurde films eindelijk op meerdere apparaten kijken

22-03-2017 08:14 Laatste update: 26-04-2018 22:20

Heel onlogisch dat het nog niet kon, maar vanaf nu kun je gehuurde films via iTunes gewoon op verschillende apparaten afspelen.

Apple heeft versie 12.6 van iTunes uitgebracht en één van de vernieuwingen in de app is: 'Eén keer huren en kijken waar je wilt'. Dat betekent dat iTunes-gebruikers hun gehuurde films eindelijk op elk apparaat met iOS 10.3 of tvOS 10.2 kunnen bekijken.

Voor deze update was het alleen mogelijk om een iTunes-film te kijken op het apparaat waarop je hem aanschafte of huurde. Een film die op de Mac werd gehuurd, kon wel overgezet worden naar een iPhone, iPad of iPod, maar hij was dan niet beschikbaar in de iTunes-bibliotheek totdat je hem terugzette op de Mac. Een film die je op een Apple TV of een iOS-apparaat huurde, was helemaal niet uitwisselbaar.

Met de nieuwe versie van iTunes moet dat wel kunnen. Een serie die je onderweg in de trein kijkt, kun je dan bijvoorbeeld verder kijken op de Apple TV. Het is nog wel even wachten op de release van iOS 10.3 en tvOS 10.2, die waarschijnlijk vandaag of later deze week verschijnen.