Apple lekt per ongeluk zelf plaatjes van nieuwe MacBook Pro

Apple lekt per ongeluk zelf plaatjes van nieuwe MacBook Pro

25-10-2016 21:57 Laatste update: 27-04-2018 02:28

In MacOS zijn al afbeeldingen gevonden van de niet aangekondigde MacBook Pro met een touchscreenbalk boven het toetsenbord.

De OLED-balk zit in de nieuwe MacBook Pro op de plek van de functietoetsen, meldt MacRumors op basis van afbeeldingen gevonden in de nieuwe update van MacOs Sierra. De zogeheten Magic Toolbar toont andere functies en informatie afhankelijk welke app de gebruiker open heeft staan. Ook zou de fysieke Escape-knop verdwijnen.

In de plaatjes is ook te zien dat de Magic Toolbar een vingerafdrukscanner heeft. Daarmee zouden onder meer betalingen zijn te verrichten. De luidsprekers zitten naast het toetsenbord, dat lijkt op dat uit de 12 inch MacBook, met iets grotere knoppen. De nieuwe laptop zou volgens geruchten vier Usb-c-poorten krijgen. 

Donderdag houdt Apple een evenement waarop de nieuwe MacBooks zeer waarschijnlijk worden aangekondigd. Van de MacBook Pro is al ruim anderhalf jaar geen nieuwe versie verschenen. Verwacht wordt dat Apple ook een nieuwe versie van de 13 inch MacBook Air presenteert.