'Apple levert geen verloopje meer voor koptelefoon bij iPhone 8'

'Apple levert geen verloopje meer voor koptelefoon bij iPhone 8'

13-02-2017 08:33 Laatste update: 26-04-2018 23:22

Bij aankoop van een iPhone 7 krijg je er een adaptertje bij om een koptelefoon met 3,5mm te kunnen gebruiken. Bij de volgende iPhone koop je die mogelijk los.

Met de iPhone 7 nam Apple afstand van de traditionele 3,5mm koptelefoonaansluiting. Een kabel kon via de Lightning-ingang gebruikt worden en anders is draadloos luisteren via Bluetooth het advies. Voor wie nog een koptelefoon heeft met een 3,5mm-aansluiting werd een extra verloopkabeltje meegeleverd.

Bij de iPhone 8 zou dat adaptertje niet meer meegeleverd worden in de doos, schrijft Macotakara op basis van verschillende bronnen. Die zou er los bij gekocht moeten worden voor 9 euro. Door geen kabeltje meer te leveren zou Apple nóg meer de nadruk willen leggen op draadloze alternatieven. Toen het bedrijf de iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting presenteerde, stuitte Apple in eerste instantie op veel weerstand onder gebruikers.

Er zijn geruchten dat er dit jaar drie nieuwe iPhones op de markt komen. De iPhone 7S en iPhone 7S Plus, maar ook een nieuw model met OLED-scherm dat doorloopt tot de randen van het toestel. Deze iPhone zou iPhone 8 of iPhone X gaan heten. De letter X zou staan voor het tienjarige jubileum van de iPhone dit jaar. Het ontwerp van de nieuwe telefoon krijgt mogelijk een glazen voor- en achterkant met een metalen rand. Macotakara schrijft eveneens dat het toestel draadloos opgeladen kan worden.