'Apple Music krijgt grote make-over in juni'

'Apple Music krijgt grote make-over in juni'

04-05-2016 16:01 Laatste update: 27-04-2018 06:36

Apple's muziekdienst gaat op de schop om hem gebruiksvriendelijker te maken.

Dat zeggen bronnen van Bloomberg News. Het design van Apple Music kan wel wat verbetering gebruiken, want navigeren door de muziekdienst is niet altijd even simpel. Met een nieuw ontwerp moet de user interface een stuk intuïtiever worden, zo zeggen de anonieme bronnen.

Apple Music is er nu bijna een jaar en op de Worldwide Developers Conference in juni zou de 'reboot' van de dienst gepresenteerd worden. Daarbij zou ook de online radiodienst uitbreiding krijgen. Volgens de bronnen gaat de vernieuwing gepaard met een reclamecampagne om meer abonnees te trekken.

De nieuwe dienst zal overzien worden door contenthoofd Robert Kondrk en Trent Reznor (frontman van Nine Inch Nails). Verder zouden Apple-topmannen Jony Ive, Jimmy Iovine en Eddy Cue zich met het project hebben bemoeid.

Niet iedereen is tevreden met Apple Music, maar feit is dat Apple het niet slecht doet met zijn streamingdienst. Volgens de laatste cijfers heeft de dienst op dit moment ruim 13 miljoen betalende gebruikers. Daarmee komt het echter nog niet in de buurt van Spotify, dat 30 miljoen abonnees telt.

Abonneer je ook gratis op het Bright YouTube-kanaal