Apple overweegt Siri die fluistert in je oor

Apple overweegt Siri die fluistert in je oor

15-12-2017 11:18 Laatste update: 26-04-2018 15:06

Om spraakassistenten te gebruiken moet je duidelijk en hardop praten. Apple diende een patent in om met Siri te fluisteren.

Het kan soms handig zijn om iets aan Siri te vragen, maar in het openbaar wordt het al snel een beetje ongemakkelijk. Vooral omdat de assistent je vaak ook niet goed verstaat. Inmiddels is het ook mogelijk om al typend met Siri te praten, maar Apple heeft een manier verzonnen waardoor gebruikers met de assistent kunnen fluisteren. Klinkt heel intiem.

In het patent omschrijft Apple 'een digitale assistent die gefluisterde spraak-input kan detecteren en fluisterend kan antwoorden'. Dat komt bijvoorbeeld van pas tijdens het studeren in de bibliotheek. Apple noemt privacy ook als reden om gefluisterde vragen en commando's te ondersteunen.

Het idee is dat Siri zelf het verschil herkent tussen hardop of heel zacht praten. Vervolgens kan Siri zijn toon aanpassen op de gebruiker en bijvoorbeeld terugfluisteren. Of het patent daadwerkelijk doorgevoerd wordt in de spraakassistent, is overigens onduidelijk. Apple vraagt constant patenten aan en de meeste zien nooit het levenslicht.