Apple vervangt Bing door Google

Apple vervangt Bing door Google

26-09-2017 06:30 Laatste update: 26-04-2018 17:41

Microsofts Bing is niet langer de standaard-zoekmachine die Apple gebruikt bij webzoekopdrachten vanuit Siri, Search en Spotlight.

In plaats daarvan geeft Apple nu de voorkeur aan Google, meldt TechCrunch. Safari in iOS en op de Mac maken al langer standaard gebruik van Google – de uitkomst van een deal waarvoor de zoekgigant miljarden dollars heeft neergeteld.

Door nu ook bij Siri, Search en Spotlight over te stappen naar Google, biedt Apple zijn gebruikers 'een consistente zoekervaring' aan, zo stelt het bedrijf in een verklaring. De vraag is natuurlijk of die consistente gebruikservaring de doorslag heeft gegeven, of dat het nieuwe beleid toch een uitvloeisel is van de zoekdeal die Apple met Google heeft.

Apple blijft bij Siri voor het zoeken van afbeeldingen op het web opmerkelijk genoeg wel gebruikmaken van Bing. In een reactie op het Apple-besluit wijst een Microsoft-woordvoerder erop dat Bing nog altijd de zoekresultaten verzorgt van een groot aantal andere bedrijven, zoals Yahoo, AOL en Amazon.