Apple Watch Series 2 is waterdicht en heeft GPS

Apple Watch Series 2 is waterdicht en heeft GPS

07-09-2016 17:31 Laatste update: 27-04-2018 03:30

Apple heeft de nieuwe Apple Watch gepresenteerd. Hij is volledig waterdicht en heeft GPS.

De opvolger van de Apple Watch heet de Series 2. Van binnen is hij volledig opnieuw opgebouwd volgens Apple. Waar het eerste model nog spatwaterdicht was, is de Series 2 compleet waterdicht tot 50 meter diepte. Om de wearable waterdicht te maken, moest de speaker opnieuw ontworpen worden, zodat hij water afstoot.

Aan de binnenkant zit een nieuwe dual-core processor die 50 procent sneller is en een GPU die twee keer zo snel is. Het scherm is eveneens vernieuwd. Het display is 1000 nits en daarmee is het het meest heldere scherm dat Apple ooit heeft gemaakt. Het voordeel daarvan is meteen dat het scherm van de Apple Watch in buitenlicht een stuk beter te zien is - ook als het zonnig is.

In de Series 2 is GPS ingebouwd, wat heel goed nieuws is voor bijvoorbeeld hardlopers. Je hoeft dan de iPhone niet meer mee te nemen om te zien waar je hebt gelopen. Ook wordt het nauwkeuriger om te meten welke afstand je al hebt afgelegd. Apple is een samenwerking aangegaan met Nike om sporten met de Apple Watch nog beter te maken. Ook is er een speciale Apple Watch Nike+ editie.

Nu ook in wit keramiek

De Series 2 is verkrijgbaar in aluminium, staal en het nieuwe materiaal: wit keramiek. Dat is nog een stuk steviger dan staal. Naast de nieuwe behuizing biedt Apple ook enkele nieuwe bandjes aan.

De tweede Apple Watch draait uit de doos op watchOS 3, het nieuwe besturingssysteem voor de wearable. WatchOS is vanaf 13 september beschikbaar. De Apple Watch Series 2 is vanaf 9 september te bestellen in Nederland, een week later komt hij op de markt. De aluminium-versie (en de Nike-versie) kost vanaf 439 euro, de roestvrijstalen variant is vanaf 669 euro verkrijgbaar en de Apple Watch van keramiek kost liefst 1469 euro.

iPhone 7 en Apple Watch 2 in Bright TV

Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande was bij het Apple-event aanwezig en heeft de nieuwe Apple-producten al geprobeerd tijdens een live-stream op onze Facebook-pagina. Zijn eerste indruk volgt later deze week. Maandagavond zie je een reportage over het Apple-event in Bright TV op RTL Z en RTL 7. Houd ook ons YouTube-kanaal in de gaten.