Eerste Samsung-tv met microled in augustus te koop

Eerste Samsung-tv met microled in augustus te koop

09-03-2018 07:41 Laatste update: 23-07-2018 15:47

Samsungs enorme modulaire The Wall-tv verschijnt in augustus. Het is de eerste tv met oled-tegenhanger microled.

In januari presenteerde Samsung zijn nieuwe tv The Wall, die als eerste de microled-technologie gebruikt. Die techniek moet zorgen voor zeer heldere schermen met een groter contrast. Net als bij oled produceert bij microled ieder led-lampje zijn eigen licht, zonder dat er achtergrondverlichting nodig is. Een van de voordelen: zwart is ook echt zwart, doordat pixels helemaal zijn uit te zetten. 

Ten opzichte van oled heeft microled als pluspunten dat de levensduur van de schermen hoger zou zijn en dat er een grotere helderheid mogelijk is. Met microled heeft Samsung een alternatief voor oled, waar zijn concurrent LG al jaren fors op inzet. Samsung besloot geen tv's met oled te maken en voerde de laatste jaren verbeteringen door in de huidige lcd-technologie onder de merknaam QLED.

De 146 inch The Wall komt in augustus op de markt, heeft Samsung deze week gezegd. De tv heeft een diagonaal van 3,7 meter, maar bestaat uit meerdere kleine microled-panelen. Daardoor is de tv modulair: je kunt het formaat nog wijzigen. Samsung heeft de prijs voor The Wall nog niet gemeld, maar die zal in de duizenden euro's lopen.