Nieuws

WhatsAppjes straks langer na versturen nog te wissen

7 maart 2018 17:33

WhatsApp-gebruikers hebben binnenkort ruim een uur de tijd om verzonden berichten alsnog te verwijderen.

Dat ontdekte WABetaInfo, een site die de nieuwste WhatsApp-functies in testversies in de gaten houdt. In de huidige versie van WhatsApp kun je sinds oktober berichten tot 7 minuten na het versturen nog intrekken. In de bètaversie van WhatsApp heb je langer de tijd om je bericht van zowel je eigen telefoon als die van de ontvanger te verwijderen: 68 minuten en 16 seconden.

Ter vergelijking: dat is net zolang als de laatste aflevering van het zesde seizoen van Game of Thrones. Dat klinkt misschien arbitrair, vertaald naar seconden is het iets logischer. Die 68 minuten en 16 seconden zijn 4096 seconden. Dat komt misschien niet direct bekend voor, tot je het een paar keer door twee deelt. Dan kom je uit op getallen 1024, 512, 256, 128, 64, 32, 16 en 8: getallen die je wellicht herkent van schermresoluties en computergeheugen.

Dat komt door het binaire systeem van enen en nullen waarmee alle computers uiteindelijk werken. Computers begonnen met 8-bit chips, die werden verdubbeld naar 16-bit, toen 32-bit etcetera. Blijf lang genoeg verdubbelen en je komt uit bij 4096. Daarmee is de nieuwe tijdslimiet vooral een leuk grapje van de ontwikkelaars van WhatsApp, voor gebruikers is het vooral handig. Het is nog niet bekend wanneer de langere verwijdertermijn voor iedereen wordt ingevoerd. 

Zo werkt het

Het verwijderen van een bericht op WhatsApp gaat zo: houd het bericht ingedrukt, kies 'verwijder' uit het menu en selecteer daarna 'verwijder voor iedereen'.

De ontvangers zien wel dat je een bericht hebt ingetrokken door de melding 'Dit bericht is verwijderd'.

Meer techtips? Like Bright op Facebook