Nieuws

Jurassic World krijgt Pokémon Go-achtige game

7 maart 2018 14:03

Binnenkort kun je in augmented reality dino's vangen, met de Pokémon Go-achtige game Jurassic World Alive.

De nieuwe mobiele game Jurassic World Alive heeft dezelfde insteek als Pokémon Go. Gebruikers gaan op een kaart op zoek naar dino's. Eenmaal gevonden zijn de prehistorische dieren in augmented reality bovenop de echte wereld te zien.

Groot verschil tussen Pokémon Go en Jurassic World Alive is dat spelers niet hoeven te lopen om de dino's te vangen, meldt Mashable. Spelers kunnen een virtuele drone op de virtuele t-rexen, stegosaurussen en triceratopsen afsturen. Die drone verzamelt dan het dna van de dino, waar spelers vervolgens hybride dinosauriërs van kunnen kweken.

Verrassend

Daarmee volgt de game de Jurassic World-films, waarin wetenschappers van het dino-pretpark ook een hybride dinosaurus maken, die tot verbazing van iedereen levensgevaarlijk blijkt en een spoor van vernieling achterlaat. De virtuele dino's die spelers maken, kunnen gebruikt worden voor gevechten met de dino's van anderen.

Helemaal stilzitten is er niet bij: sommige soorten dino's zullen alleen in bepaalde gebieden beschikbaar zijn. Ook ziet het ernaar uit dat bepaalde aspecten van de game met een virtuele munt betaald moeten worden. Die munten zijn te verdienen in de game of met echt geld te kopen.

Het is nog niet bekend wanneer Jurassic World Alive verschijnt. Aanmelden voor de Android-game is op de Google Play-winkel al mogelijk. Het spel verschijnt ook voor iOS.

De film Jurassic World: Fallen Kingdom draait vanaf juni in de bioscopen.

Lees ook:

10 films waar we in 2018 naar uitkijken