© Bright.nl

Spotify in actie tegen gratis gebruikers Premium-dienst

Spotify in actie tegen gratis gebruikers Premium-dienst

06-03-2018 08:09 Laatste update: 26-04-2018 13:02

Spotify neemt maatregelen tegen mensen die via gehackte apps gratis gebruikmaken van zijn Premium-dienst.

Tot voor kort liet Spotify gebruikers ongemoeid die zich aanmelden voor een gratis account en dan met een aangepast installatiebestand toegang kregen tot de betaalde versie. Maar in de afgelopen dagen is de streamingdienst, die binnenkort een beursnotering krijgt, begonnen met het versturen van mails die de dienst misbruiken.

In de mails waarschuwt Spotify gebruikers dat hun accounts is geschorst omdat er sprake is van ‘abnormale activiteiten’, meldt TorrentFreak. De muziekdienst adviseert gebruikers om de gemodificeerde versie van de Spotify-app te verwijderen en te vervangen door de officiële Spotify-app uit de Google Play Store. De streamingdienst waarschuwt gebruikers dat het bedrijf hun account kan verwijderen als zij gebruik blijven maken van gehackte versies van de Spotify-app.

Dogfood

Behalve gebruikers zijn ook de ontwikkelaars van aangepaste apps het doelwit van het nieuwe strenge beleid van Spotify. Zo ontving softwaresite Github begin deze maand het dringende verzoek om een bekende Spotify-mod (‘Dogfood’ geheten) van zijn site te verwijderen. Github heeft Dogfood en verscheidene andere forks inmiddels van zijn site gehaald.

71 miljoen abonnees

Spotify heeft 159 miljoen actieve gebruikers, waarvan er 71 miljoen een betaald abonnement hebben. De omzet van het bedrijf is de afgelopen jaren snel gestegen: van bijna 2 miljard euro in 2015 naar ruim 4 miljard in 2017. Het bedrijf, dat nog nooit winst heeft gemaakt, leed vorig jaar een verlies van 1,2 miljard euro.

Lees meer over Spotify:

Spotify legt geld toe op jouw abonnement

Spotify wil eigen hardware maken

'Apple Music haalt deze zomer Spotify in'