Nieuws

Casey Neistat weg bij CNN, Beme-kanaal stopt

25 januari 2018 16:54

CNN stopt met de samenwerking met de populaire vlogger Casey Neistat. De nieuwsshow Beme van Neistats startup bleek geen succes.

"Dit is het einde van een hoofdstuk voor mij en ik ben er best een beetje verdrietig over", zegt Casey Neistat op zijn YouTube-kanaal, waar bij 8,7 miljoen abonnees heeft. De vlogger kondigde aan dat de video-app en YouTube-kanaal Beme stopt met bestaan. "Beme gaat op in CNN [...] en ik persoonlijk ga door met andere dingen. Wat, weet ik nog niet. Ik ben nog niet klaar om dat nu al aan te kondigen."

Grote plannen

Neistat en CNN hadden grote plannen met Beme. Het zou het hart moeten worden van de digitale nieuwsverspreiding van CNN, maar tegen Buzzfeed zegt Neistat dat het hem niet gelukt is om een goede strategie er doorheen te krijgen. "Ik kon de antwoorden niet vinden. Ik verdween een soort van, ik verborg me, en ik ging YouTube-video's maken omdat dat ik daar in ieder geval nog iets mee bereikte."​

Het voelde voor hem alsof hij CNN aan het teleurstellen was. "Ik denk dat ik CNN niet gegeven heb wat ik hen wilde geven, en ik denk niet dat zij meerwaarde van mij krijgen."

41 video's

Het YouTube-kanaal van Beme wordt niet verder aangevuld, de app was al eerder uit de gratie geraakt. Uiteindelijk zijn er maar 41 video's online gekomen. Hoeveel CNN voor de overname betaald heeft, is niet bekend. 

Bright Day

Casey Neistat was vorig jaar november de hoofdspreker tijdens onze Bright Day in Utrecht, dat over twee dagen verspreid 22 duizend bezoekers trok. We interviewden Neistat toen ook tijdens een livestream