Nieuws

Ruud Gullit start opleiding voor FIFA-esporters

18 januari 2018 13:11

Team Gullit gaat talentvolle FIFA-gamers begeleiden en trainen. De profgamers kunnen 'de sterren van de volgende generatie worden'.

De meeste professionele gamers in het spel FIFA zijn nu gelieerd aan voetbalclubs, zoals de deelnemers aan de Nederlandse E-divisie. Het nieuwe Team Gullit van Ruud Gullit noemt zichzelf 'de eerste professionele en onafhankelijke FIFA-academy ter wereld'. De opleiding wil FIFA-gamers internationaal laten doorbreken zonder onderdeel te zijn van een voetbalclub.

De organisatie ondersteunt spelers op het gebied van training en coaching. Daarnaast ontwikkelt Team Gullit eigen softwaretools om de gameplay van de talenten op zowel strategisch als tactisch niveau te analyseren en te verbeteren. Verder begeleidt het talenten op managementgebied, met het omgaan met social media en de pers.

Miniatuurvoorbeeld

"Ik belandde in de wereld van FIFA door mijn twee zoons. Eén van hen speelt profvoetbal en mijn andere zoon speelt liever FIFA. Toen ik vorig jaar de FIFA Wereldkampioenschappen bezocht, besefte ik dat er een enorme wereld achter de videogame zit. De strategie en de keuzes die de FIFA-spelers maken, hebben een sterke gelijkenis met het echte voetbal", zegt ambassadeur Ruud Gullit. "Het uiteindelijke doel is om ervoor te zorgen dat deze jongens zich kunnen ontwikkelen en daardoor een nog betere speler worden."

Team Gullit bestaat momenteel uit vijf personen die de spelers begeleiden en is onderdeel van moederbedrijf Triple uit Alkmaar. De drie spelers in de selectie - Floris Jorna (18), Julian van den Berg (17) en Dani Visser (16) - worden gezien als 'veelbelovende talenten in de FIFA-wereld'. Floris en Dani doen mee aan de play-offs voor de FIFA eWorld Cup in januari en staan in de top 64 van de wereld.

Lees ook:

'Kijken game-streams populair in Nederland'

Laura is eerste professionele vrouwelijke FIFA-speler van Nederland