Nieuws

Knuffelbare roboteend wint prijs op techbeurs CES

15 januari 2018 14:21

Roboteend Aflec Duck, bedoeld om kankerpatiëntjes op te vrolijken, wint een prijs voor een van de beste gadgets op techbeurs CES.

Aan het eind van de techbeurs CES deelt gadgetsite Engadget traditiegetrouw de Best of CES Awards uit. Het doet dat in 18 verschillende categorieën. De Aflec Duck, een roboteend van de Amerikaanse verzekeringsmaatschappij Aflec, ging er met de prijs Best Unexpected Product vandoor.

De roboteend reageert op aanraking en kan van emotie veranderen. Doel van de Aflec Duck is om alle kinderen die te horen krijgen dat ze kanker hebben (jaarlijks zo’n 16.000 in Amerika) een eend cadeau te doen.

Grote winnaar: Toyota e-Palette

Het concept Toyota e-Palette ging er met drie awards vandoor, waaronder de Best of the Best, de hoogste onderscheiding. Het idee achter de conceptwagen van Toyota is dat iedereen zijn eigen invulling aan het vervoersmiddel geven, van mobiele winkel tot zelfrijdende taxi of zelfs mobiel hotel.

Lenovo

Verder waren er veel prijzen voor het Chinese hardwarebedrijf Lenovo. Diens beeldscherm met slimme assistent, nieuwe tablet en nieuwe laptop werden als beste gekozen. Daar moet wel bijgezegd worden dat grote laptopmakers zoals Apple en Microsoft geen laptops of tablets presenteerden op de beurs.

Innovatie-awards

De CES reikt zelf ook innovatie-awards uit. Ook daar ontving de roboteend een van de 30 prijzen.

Like Bright.nl op Facebook