Nieuws

Dubbelganger-app van Google is een hit

15 januari 2018 15:17

Door een selfie te nemen geeft een Google-app je een personage uit de schilderkunst als dubbelganger.

Google Arts & Culture is een encyclopedie-app waarin talloze schilderijen en beelden te bekijken zijn. Ook geeft Google via de app rondleidingen in musea en lees je er achtergrondverhalen over bijzondere kunstwerken. Maar dat is niet waarom de app dit weekend de nummer 1 gratis app in de Verenigde Staten was, zo schrijft Recode. Alle Amerikanen willen namelijk weten wie hun dubbelganger uit de klassieke schilderkunst is.

Selfie uploaden

Google heeft namelijk een functie in de app gestopt waarbij je een selfie maakt, waarna Google uit de enorme database aan schilderijen een gezicht zoekt dat het meest op je selfie lijkt. De resultaten worden veelvuldig getweet.

Miniatuurvoorbeeld

Miniatuurvoorbeeld

De functionaliteit is niet nieuw: sinds de update van 13 december 2017 kunnen gebruikers hun dubbelganger opzoeken. Maar pas afgelopen weekend nam de app een vlucht, waarschijnlijk doordat Twitteraars en Facebookers elkaar aanstaken.

Niet in Nederland

De Google Arts & Culture-app is wel te downloaden in Nederland (iPhone / Android), maar is de selfie-functie niet beschikbaar. Uit de reacties in de Play Store blijkt dat meerdere gebruikers wereldwijd er last van hebben, waaronder gebruikers uit Latijns-Amerika. "Om dit te blokkeren voor sommige regio’s slaat helemaal nergens op", schrijft een gefrustreerde downloader.

Als reden laat Google aan Bright weten dat het om een experiment gaat. Afhankelijk van de resultaten wordt overwogen om het uit te breiden over de hele wereld.

Like Bright op Facebook