Nieuws

Praten tegen je wc: dit is slim sanitair

5 januari 2018 19:16

Een smart home hadden we al, maar de wc-bril omhoog zetten moest nog met de hand. Niet langer.

Het is toch van de zotte dat je anno 2018 nog zelf een wc-bril met je handen moet aanraken? Of zelf moet hannesen met de temperatuurknop in de douche? Dat vindt de Amerikaanse fabrikant Kohler in ieder geval wel en daarom komt het bedrijf met een hele lijn slim sanitair.

Elk onderdeel van de badkamer kan bij Kohler online. Zo is er een badkuip die je met een app of een spraakcommando laat vollopen tot precies het juiste niveau, met de juiste temperatuur water. In de douche regel je de temperatuur met je stem, en kun je ook je favoriete temperatuur opslaan.

De slimme toiletpot van Kohler regelt bijna alles handsfree: bril omhoog of omlaag, verwarmen, schoonmaken, doortrekken, een nachtlampje, wat muziek. En als je je handen gaat wassen, dan kan dat bij een slimme kraan en een spiegel met Amazons spraakassistent Alexa ingebouwd.

Lees ook: Amazon krijgt patent op digitale passpiegel

Bright op techbeurs CES 2018

Bright doet komende week verslag van de grote techbeurs CES 2018 in Las Vegas. Onze video’s niet missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.