Beeld © LG
Beeld © LG
Nieuws

LG lanceert boodschappenrobot

4 januari 2018 11:01

LG komt met rijdende ober-, portier- en boodschappenrobots.

Mochten robots toch alle banen van mensen gaan overnemen, dan mag je LG daar op aankijken. Vorig jaar lanceerde het bedrijf al verschillende vliegveldrobots, maar dit jaar pakt het pas echt flink uit op de jaarlijkse techbeurs CES. Het bedrijf presenteert er drie nieuwe robots in de nieuwe CLOi-serie (uitspraak: klowi). Alle robots hebben een zeer specifieke taak.

Portier

Porter Robot kan als portier dienen voor bijvoorbeeld een hotel. De robot is gemaakt om check-ins en check-outs te regelen en kan zelfs de betaling op zich nemen. Ook is de portier geschikt om bagage te dragen. Een maximale koffergrootte wordt niet genoemd, maar Engadget houdt het op een medium-grootte koffer.

Ober

De Serving Robot is ontworpen om de ober te vervangen. De robot kan eten en drinken naar tafels brengen. Daarnaast heeft het een extra vakje waarin bijvoorbeeld een handdoek kan worden afgeleverd.

Boodschappen

Tot slot is daar nog de Shopping Cart Robot, dat niets meer of minder is dan een robot die achter je aanrijdt om je boodschappen te dragen. Het heeft verder nog wel een barcodescanner om de prijzen te checken en het kan voor je uit rijden als je een product niet kan vinden.

Meer details en rijdende robots laat LG volgende week los.

De nieuwste gadgets op CES 2018

Bright doet volgende week verslag van de grote techbeurs CES in Las Vegas. Onze video’s niet missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.