Nieuws

Rotterdam wil beweging stimuleren via Pokémon Go-achtige app

28 december 2017 10:54

De gemeente Rotterdam onderzoekt mogelijkheden om Rotterdammers meer te laten bewegen dankzij een spelletje op de telefoon.

Dat schrijft De Telegraaf donderdag. Wethouder Sven de Langen (Gezondheid) wil van Rotterdam een 'vitale stad met vitale burgers' maken. Om mensen in beweging te krijgen, bekijkt de gemeente de mogelijkheden van een app. Een spel op de telefoon moet mensen naar buiten brengen. Het idee hiervoor ontstond tijdens de Health Innovation Challenge in oktober.

"Het idee is het inzetten van een app die onder andere gebruik maakt van zogeheten augmented reality zoals Pokémon Go", zegt de wethouder. Het spel moet mensen voor bewegen gaan belonen. Groepen kunnen samen naar buiten en sparen voor producten of activiteiten.

Inspiratie komt uit het succes dat Pokémon Go in 2016 had. Veel mensen liepen met hun smartphone over straat om monstertjes te vangen. "We onderzoeken of dit een toepasbare innovatie is waar ook daadwerkelijk veel Rotterdammers mee kunnen worden bereikt", zegt De Langen. Hoe het spel eruit kan komen te zien en wanneer de app het levenslicht ziet, is niet bekend.