Nieuws

Deze cursussen helpen game-makers met ondernemen

7 december 2017 08:28

Dutch Game Garden komt met videocursussen over de game-business voor startende ontwikkelaars en studenten.

Beginnende ontwikkelaars hebben vaak de meest briljante ideeën voor games, maar aan een zakelijk instinct ontbreekt het hen vaak nog. Of ze kunnen hun game niet goed voor het voetlicht brengen. Daar wil Dutch Game Garden - een game-incubator met als missie het creëren van werkgelegenheid en economische groei door de games-industrie in Nederland te stimuleren - verandering in brengen door het online aanbieden van video-cursussen

De cursussen bevatten basisinformatie en tips over onderwerpen waar ontwikkelaars met een eigen bedrijf mee te maken krijgen: zaken zoals ondernemerschap, marketing, PR, financiën, het pitchen van een concept en teamdynamiek. Deze onderwerpen komen niet of nauwelijks aan bod bij game-opleidingen in Nederland of daarbuiten, terwijl veel afgestudeerden wel een eigen gamestudio oprichten.  “We hebben de afgelopen jaren heel veel verschillende bedrijven geholpen met ondernemerschap,” zegt Eline Muijres, Communications Manager van Dutch Game Garden.

“We hebben gezien waar ontwikkelaars moeite mee hebben en waar ze succes hebben geboekt. De kennis en ervaring die we hebben verkregen delen we lokaal in ons incubatie-programma. Via Game Garden Academy kunnen we deze kennis delen op een internationaal platform en daarmee wereldwijd startende game-ontwikkelaars helpen.”

Expert deelt kennis en ervaring

Game Garden Academy lanceert met vier betaalde cursussen op Udemy. Elke cursus staat in het teken van een thema, waarbij een expert kennis en ervaring deelt in verschillende lessen. Daarnaast bevat elke cursus interviews met ervaren game-ontwikkelaars voor aanvullende perspectieven en verhalen. Onder de geïnterviewden zijn Rami Ismail (Vlambeer), Leonie Manshanden (BioShock Infinite), Katie Stegs (Crossy Road) en studios als Ronimo Games (Awesomenauts) en Abbey Games (Reus).  De cursussen kosten 35 of 70 euro (momenteel geldt 25 procent korting). De komende maanden moeten meer cursussen beschikbaar komen.

Miniatuurvoorbeeld

Miniatuurvoorbeeld

Miniatuurvoorbeeld