Nieuws

Nissan test in maart een dienst met zelfrijdende taxi's

5 december 2017 09:22

Nissan zal vanaf maart een proef doen met zelfrijdende taxi’s. Passagiers krijgen in de taxi bovendien restauranttips.

Nissan werkt voor de pilot samen met het techbedrijf DeNA. Mensen die willen deelnemen aan de test, die tussen 5 en 18 maart zal plaatsvinden in Yokohama, kunnen zich aanmelden via een speciale Nissan-website.

Passagiers van de Easy Ride, zoals de dienst gaat heten, krijgen via een app tips voor restaurants en andere bezienswaardigheden. Hoewel Easy Ride gebruikmaakt van zelfrijdende auto’s zal er wel een chauffeur in de taxi zitten die in geval van nood de besturing kan overnemen.

GM en Uber

Nissan is niet de enige autofabrikant die aan de weg timmert met zelfrijdende taxi’s. Zo maakte General Motors vorige week bekend in 2019 een taxidienst met autonome voertuigen te willen beginnen. GM, dat reeds testen uitvoert met zelfrijdende Chevy Bolts in San Francisco, verwacht dat robottaxi’s een stuk goedkoper kunnen worden dan taxi’s die worden bestuurd door chauffeurs van vlees en bloed.

Ook taxidienst Uber heeft hoge verwachtingen van autonome voertuigen. Het bedrijf bestelde onlangs 24.000 zelfrijdende auto’s bij Volvo.