Nieuws

Samsung-app helpt kleurenblinden met QLED-tv

27 november 2017 17:27

Samsung belooft mensen met kleurenblindheid met een nieuwe app een volledige kleurervaring op zijn QLED-tv's.

Met de nieuwe SeeColors-app, die vooralsnog beschikbaar komt op de Galaxy Note 8 en de Samsung Galaxy S6 tot en met S8, kunnen mensen testen of ze een vorm van kleurenblindheid hebben. Volgens Samsung zijn wereldwijd bijna 300 miljoen mensen kleurenblind, maar is een meerderheid daarvan niet bewust. 

Mocht er inderdaad sprake zijn van kleurenblindheid, dan kan de uitslag worden gebruikt om een ander kleurenprofiel in te stellen op QLED-tv's van Samsung. Op die manier moeten mensen toch het volledige kleurenspectrum kunnen bekijken. De SeeColors-app is ook te downloaden in de Smart Hub van Samsung op QLED-tv's.

De app is in samenwerking met professor Klara Wenzel van de Technische Universiteit van Boedapest en het Hongaarse bedrijf Colorlite gemaakt. Colorlite werkt aan tests voor kleurenblindheid. In dit geval wordt op basis van uitkomsten van de tests aangegeven hoe de scherminstellingen moeten worden aangepast om het volledige kleurenspectrum te bieden. De app werkt alleen met de nieuwe QLED-tv's, die sinds dit jaar beschikbaar zijn in Nederland.

Like Bright op Facebook