Nieuws

Dit robuuste elektrische skateboard rijdt offroad

23 november 2017 07:53

De Track1 is dankzij zijn grote wielen aan de voorkant en een rupsband achterop geschikt voor elke ondergrond.

Elektrische skateboards zijn misschien handig voor reizen in de stad, maar in het bos kun je er niets mee. De makers van Track1 verzonnen een apparaat dat 'mensen de vrijheid geeft om overal te rijden'. Het resultaat is een kruising tussen een skateboard en een tank.

De Track1 is een e-board waarmee je over sneeuw, zand, modder en de straat kunt rijden. Hij haalt een snelheid van 32 kilometer per uur en een afstand van bijna 20 kilometer op een volle lading. Flux Design Co, de makers van de Track1, stellen dat hij krachtig genoeg is om heuvels op te komen. Hij is bestand tegen water, maar het wordt afgeraden om hem helemaal onder te dompelen.

Je bestuurt het skateboard met een afstandsbediening. Gebruikers leunen naar links of rechts om bochten te maken. 's Nachts rijden kan ook dankzij ingebouwde led-lampen. Voor extra stabiliteit op oneven terrein, kunnen gebruikers ook een stuur op de Track1 monteren. 

De Track1 is verkrijgbaar via Indiegogo in een heel kleine oplage. Voorlopig wordt hij ook niet naar Nederland verzonden. De startprijs is echter zo hoog, dat de vraag laag zal zijn. Hij kost op Indiegogo 1995 dollar, uiteindelijk wordt de prijs 3500 dollar.

Like Bright op Facebook