Nieuws

500 miljoen omzet nieuwe Call of Duty in drie dagen

9 november 2017 12:50

Oorlogsgame Call of Duty: WWII verkocht in de eerste dagen veel beter dan de voorganger.

Het is duidelijk dat shooterfans de terugkeer van Call of Duty naar de setting 'Tweede Wereldoorlog' met open armen hebben ontvangen. Call of Duty: WWII heeft in de eerste drie dagen na de release meer dan 500 miljoen dollar omzet opgeleverd. Dat is meer dan de omzet van de openingsweekenden van de populaire films Thor: Ragnarok en Wonder Woman bij elkaar, meldt gamestudio Activision.

De totale verkoop van exemplaren bij de lancering is ten opzichte van vorig jaar verdubbeld. Dat geeft op zichzelf een vertekenend beeld, aangezien CoD: Infinite Warfare vorig jaar 50 procent minder verkocht dan de CoD: Black Ops III in 2015. Maar het geeft wel aan dat de shooterserie weer in trek is.

"We zagen op de eerste dag het hoogste aantal spelers ooit op de huidige generatie consoles en pc,” zegt Activision-ceo Eric Hirshberg. "Call of Duty: WWII keert terug naar de roots van de franchise en dat pakt geweldig uit, met tijdens het openingsweekend twee keer zoveel verkochte exemplaren als vorig jaar, en het ‘day one’-record voor volledige game-downloads op PlayStation 4."

Call of Duty: WWII is nu uit voor pc, PS4 en Xbox One. Onze review volgt later deze week.

Lees ook onze gamereviews in de rubriek Game van de Week