Nieuws

Nintendo's oude mini-Flash-games weer online te spelen

6 november 2017 12:45

Een Nintendo-fan heeft de oude Flash-games van het bedrijf weer online speelbaar gemaakt. Ze werden jaren geleden uitgebracht ter promotie voor nieuwe games.

Nintendo bracht jarenlang kleine spelletjes uit op internet. Daarmee maakte het reclame voor games als Donkey Kong 64, Metroid Prime en Mario Kart. Deze promotiegames waren de afgelopen jaren spoorloos, maar dankzij de enthousiaste programmeur Skelux staan ze weer online, schrijft Motherboard.

Het ene spelletje is leuker dan het andere, maar op de website van Skelux kun je ze proberen. Achter elke titel staat of de Flash-game compleet is. Sommige van de demo's missen bestanden. De programmeur zette de spellen in elkaar met overgebleven delen die hij via de Wayback Machine kon vinden, maar daar stond dus niet alles op. Bij Super Paper Mario en Animal Crossing ontbreken bijvoorbeeld nog bestanden.

Flash

Om de games te spelen, moet je wel Flash draaien. De dood van Flash is overigens aanstaande. Adobe trekt in 2020 definitief de stekker uit de browserplugin. Het bedrijf moedigt het gebruik van open technologieën zoals HTML5, WebGL en WebAssembly aan als alternatief.

Like ook de Bright-Facebookpagina