Nieuws

Video: eerste gevecht tussen mega-robots

18 oktober 2017 08:22

Twee Amerikaanse MegaBots en de Japanse robot Kuratas hebben de eerste duels tussen enorme robots uitgevochten.

Science-fiction is tot leven gekomen. Voor het eerst zijn gigantische robots elkaar te lijf gegaan. Twee Amerikaanse MegaBots namen het op tegen de Japanse Kuratas-robot, die 4 meter hoog is en 6 ton weegt en een enorme klauw heeft om mee te slaan. In het eerste gevecht werd MegaBot Iron Glory (4,5 meter hoog, 6 ton), die verfbommen kan afvuren, al snel omver geslagen door Kuratas.

Daarna was het de beurt aan het gevecht waar het eigenlijk om ging, die tussen Kuratas en de nieuwe MegaBot Eagle Prime, die 5 meter hoog is en maar liefst 12 ton weegt. De mega-robots raakten verwikkeld in een felle strijd en uiteindelijk wist Eagle Prime toe te slaan. De robot sneed Kuratas open met zijn ingebouwde kettingzaag. De robots worden bestuurd door een persoon die bovenin het 'hoofd' zit. Bekijk de video van het gevecht:

Deze robotgevechten waren al lang in de maak. Het bedrijf MegaBots daagde het Japanse Suidobashi Heavy Industry in 2015 uit, nadat het via crowdfunding meer dan een half miljoen dollar had opgehaald om de nieuwe grote robot te bouwen. MegaBots haalde daarna 2,4 miljoen dollar aan investeringen op voor het organiseren van de robotduels en de productie van tv-shows.

De geldschieters van MegaBots zien grote kansen voor live-events met dit soort gigantische robots, maar bij dit eerste gevecht mocht nog geen publiek aanwezig zijn.