Bestuurbaar stuntvliegtuigje van papier is hit op Kickstarter

Bestuurbaar stuntvliegtuigje van papier is hit op Kickstarter

16-09-2017 15:58 Laatste update: 26-04-2018 17:41

Een looping of een kurkentrekker: papieren vliegtuigje Powerup Dart kan het allemaal. De gadget gaat hard op Kickstarter.

Het bouwpakket van de Powerup Dart bestaat uit 7 stukken papier die je in verschillende vliegtuigjes kunt vouwen, de propellermodule om hem te laten vliegen, en wieltjes. Je vouwt het papiertje, stopt de propellermodule erin, maakt de wieltjes vast en je bent klaar om te vliegen.

Het papieren vliegtuigje wordt bestuurd met een app en kan in de lucht worden gegooid maar ook vanaf een glad oppervlak opstijgen. De maximale snelheid is 45 kilometer per uur en omdat de propellermodule bestaat uit koolstofvezel, plastic en rubber kan het vliegtuigje volgens de makers 'heel wat flinke crashes hebben'. En als het papier is beschadigd, vouw je gewoon een nieuw vliegtuigje.


Tien minuten in de lucht

Je kunt ongeveer 10 minuten met de Powerup Dart vliegen. Opladen duurt zo'n 25 minuten en gaat via een micro-usb-kabel. De besturing gaat via een app op de smartphone die je via bluetooth met het papieren vliegtuigje verbindt. Door de propellersnelheid aan te passen kun je opstijgen of landen, en door de smartphone naar links of rechts te kantelen stuur je hem die kant op.

De Powerup Dart kan in de lucht acht trucs uitvoeren, waaronder een looping en een kurkentrekker, door een speciale beweging met de smartphone te maken. Sommige trucs werken het beste met een specifiek papieren vliegtuig, bijvoorbeeld een variant die snelle bochten maakt of één die je het veiligst kunt crashen. 

Maker had eerder Kickstarter-succes

Het Kickstarter-project is opgezet door New Yorker Shai Goitein, die al eerder twee succesvolle papieren vliegtuigjes op Kickstarter verkocht. De eerste is het basismodel, de tweede heeft een camera aan boord en de derde, de Powerup Dart, kan juist allerlei trucjes in de lucht.

De Powerup Dart kost 45 dollar inclusief verzendkosten naar Nederland en wordt rond december bij je bezorgd. Je moet dan nog wel invoerkosten betalen, waardoor je totaalbedrag op ongeveer 60 euro uitkomt.