Nieuws

Nintendo aangeklaagd om Switch-controllers

11 augustus 2017 10:30

Nintendo zou de controllers van de Switch van een Amerikaans bedrijf hebben afgekeken.

De Nintendo Switch heeft twee opvallende eigenschappen: de mogelijkheid om te wisselen tussen draagbare en tv-spelcomputer, en de mogelijkheid om de controllers van het scherm te schuiven. Maar die tweede functie was al eerder gepatenteerd door een ander bedrijf, meldt Engadget.

Amerikaanse accessoiremaker Gamevice klaagt Nintendo nu aan voor het kopiëren van zijn Wikipad. Even opfrissen: de Wikipad was een Android-tablet die op gamers was gericht, dat in 2013 na lange vertraging op de markt kwam. De Wikipad had een soort driezijdige controller-rand waar de tablet van bovenaf in geschoven kon worden.

Verkoopstop

Gamevice vindt de Switch te veel op zijn Wikipad lijken en wil van Nintendo een schadevergoeding hebben. Bovendien eist het bedrijf een verkoopstop van de Switch. De Wikipad flopte uiteindelijk, nu maakt Gamevice controllers die op de zijkanten van telefoons worden geschoven.

Zowel Nintendo als Gamevice wilden niet op de rechtszaak reageren. Nintendo is een begrijpelijk doelwit: de Switch is bijna niet aan te slepen en Nintendo verkoopt nog dit jaar waarschijnlijk 10 miljoen exemplaren van de Switch.

Meer over de Nintendo Switch:

Mario Kart 8 Deluxe: een topper voor de Nintendo Switch 

Goede en slechte accessoires voor de Nintendo Switch

Volg het Bright YouTube-kanaal