Nieuws

Bill Gates investeert in vleesloze hamburger

3 augustus 2017 08:39

Impossible Foods, dat een veganistische burger maakt, krijgt een investering van 75 miljoen dollar, van onder meer Bill Gates.

Microsoft-oprichter Gates investeert samen met onder andere de Chinese miljardair Li Ka-Shing, Google Ventures, het Singaporese staatsfonds Temasek en Dustin Moskovitz, mede-oprichter van Facebook, nog eens 75 miljoen dollar in Impossible Foods. In totaal is er nu 257 miljoen dollar geïnvesteerd in het bedrijf, wiens burgers ook al zijn te bestellen in twee Michelinrestaurants in New York.

Om de smaak en textuur van de veganistische burger zoveel mogelijk te laten lijken op die van een normale burger voegt Impossible Foods een plantaardige vorm van heemijzer toe. Vorige maand kreeg het bedrijf daar een patent op.

Gates liet in het verleden meermaals weten dat hij de opwarming van de aarde wil bestrijden. De wereldwijde veestapel is op dit moment verantwoordelijk voor 14,5 procent van de door mensen veroorzaakte broeikasgassen. Maar de verwachting is dat de vleesconcumptie flink gaat toenemen. 

Vleesloos

Impossible Foods is overigens niet de enige start-up die werkt aan 'vleesloos' vlees. Ook het Amerikaanse Beyond Meat en Hampton Creek ontwikkelen zo'n alternatieve burger.

Lees ook: Wanneer eten we vlees uit het lab?