Tesla bouwt grootste accu-park ter wereld in Australië

Tesla bouwt grootste accu-park ter wereld in Australië

07-07-2017 11:01 Laatste update: 26-04-2018 19:45

Als het Tesla niet lukt om het li-ionaccupark binnen 100 werkdagen aan te leggen, hoeft de Australische deelstaat er niet voor te betalen.

Tesla gaat in Australië aan de slag om het grootste accupark ter wereld aan te leggen. Daar wordt duurzame energie opgeslagen tot een capaciteit van 100 megawatt. In december moet de bouw van de li-ionaccu-opslagcentrale al gerealiseerd zijn. Tesla werkt samen met energiebedrijf Neoen aan het park.

De aanleg van zo'n accupark moet het zuiden van Australië beschermen tegen een energiecrisis. Een jaar geleden zaten enorm veel huishoudens zonder stroom na een extreme storm. Met de nieuwe opslag kunnen dertigduizend huishoudens van elektriciteit worden voorzien.

Tesla-baas Elon Musk heeft in maart al aangegeven om het park binnen honderd werkdagen te bouwen en als die deadline gemist wordt, het gratis te doen. "Er kleven zeker risico's aan, want dit wordt de grootste accu-installatie ter wereld", zegt Musk. "Met een flinke marge, want de grootste accu hierna heeft een capaciteit van 30 megawatt." Overigens wordt in Europa door Eneco en Mitsubishi gewerkt aan een centrale met een capaciteit van ongeveer de helft. 


Lees ook: Tesla voorziet heel eiland van zonne-energie