Trump Tower heette Dump Tower op Google Maps

Trump Tower heette Dump Tower op Google Maps

28-11-2016 10:15 Laatste update: 27-04-2018 01:26

Google heeft weer een fout in Google Maps moeten fixen: gebruikers wisten Trump Tower te veranderen in Dump Tower.

Een zoekactie voor de Trump Tower op Google Maps leverde zaterdag een verkeerde benaming op voor het verblijf van aanstaand president Donald Trump, namelijk Dump Tower. Op Twitter begonnen de tweets over de naamsverandering van de Trump Tower zo rond 14.00 uur op zaterdag.

De verkeerde naam heeft enkele uren online gestaan voordat Google de naam corrigeerde. De naam kon veranderd worden door een onbekend persoon omdat Google voor zijn kaarten gebruik maakt van allerlei bronnen, waaronder de verbeteringen van gebruikers. Later op zaterdagavond werd een tweede naamsverandering van Trumps eigendommen geconstateerd. Trump International Hotel & Tower in Columbus Circle werd hernoemd tot Dump International Hotel & Tower. Wie er achter de naamsverandering zit is niet duidelijk. 

Het is de zoveelste keer dat Google Maps foutieve ingestuurde verbeteringen van gebruikers heeft goedgekeurd en later weer moet terugdraaien. In 2015 kreeg Google ook te maken met een reeks gênante blunders met Google Maps. Zo leidde de zoekterm Nigger House naar het Witte Huis. Google beloofde destijds beterschap.