Robotmeubels maken je huis slimmer

Robotmeubels maken je huis slimmer

10-08-2016 09:22 Laatste update: 27-04-2018 04:01

Steeds meer mensen wonen in de stad op een klein oppervlak. Robotmeubels moeten je de beperkte ruimte zo handig mogelijk laten gebruiken.

Afgelopen weekend was ik in Parijs en tuurde ik bij menig makelaar in de etalage om te spotten waar ik zou wonen als ik mijn huis in Nederland op zou geven en met dat bedrag naar de Franse hoofdstad zou trekken. 160m2 in het landelijke Winsum, levert in een aardige wijk in Parijs ongeveer 18m2 op. Groter kan, maar dan op een minder mooie plek. Nog kleiner kan ook, maar dan kun je echt alleen een bed kwijt.

Omdat de huizenprijzen in aantrekkelijke steden hoog zijn, wonen er steeds meer mensen op een kleine oppervlakte. Er zijn al heel wat mensen die hun huis handig hebben ingedeeld met schuivende kasten. Zoals deze meneer in Hong Kong:

Artikel gaat hieronder verder

Ook de oprichter van Treehugger heeft schuivende kasten:

En uiteraard een mini-appartementje in Parijs:

Maar in al deze gevallen moet er nog van alles met de hand gebeuren. Dat is niet erg 2016. Uit het MIT Medialab komt Ori Robotic Furniture. De naam verklapt het al. Het is op Origami geïnspireerd meubilair dat met een draaiknop je kamer kan veranderen van slaapkamer naar woonkamer of naar kantoor.