© Sony

Sony wil ook een slimme contactlens maken

Sony wil ook een slimme contactlens maken

29-04-2016 17:20 Laatste update: 27-04-2018 07:07

De strijd der slimme lenzen barst los. Na Google en Samsung mengt nu ook Sony zich.

Je kan er de gracht mee dempen, maar toch zijn ze amusant om in te zien: patenten. Elk zelfrespecterend bedrijf legt dagelijks wel een patent vast. De patenten die ons bereiken geven een klein beetje inzicht in waar de toekomst heen kan gaan. Neem nu Sony’s nieuwe patentaanvraag voor het 'Contactlens- en opslagruimtemedium'. Het belangrijkste onderdeel van het patent is de camerafunctie. Met een 'bewuste knipper' kan je een foto maken, die wordt opgeslagen op het geheugen in de lens zelf, of in de cloud.

Wees maar niet bang dat de foto mislukt, want als het aan Sony ligt bevat de nog niet-bestaande lens een autofocus en stabilisator. Een klein transparant wondertje moet het worden, inclusief display.

Oog om oog

Toch is het minder futuristisch dan je misschien zou denken. In 2013 maakte DARPA al een digitale lens waarmee men 2,8 keer kon inzoomen. De Universiteit van Michigan heeft een lens waarmee je in het donker ziet. Ook Google werkt aan een slimme contactlens.

Samsung patenteerde eerder deze maand ook al een lens met een camerafunctie. Krijgen we dan over een paar jaar een slimme-lenzen-patenten-oorlog?