Deze stijlvolle hub maakt je huis slimmer

Deze stijlvolle hub maakt je huis slimmer

17-02-2016 13:01 Laatste update: 27-04-2018 08:39

Dit apparaatje ziet wanneer iemand thuis is, zodat hij bijvoorbeeld automatisch de lichten kan bedienen.

De Sense valt vooral op door zijn stijlvolle ontwerp. Het apparaatje heeft een houten basis met daarop een gebogen plaat waar de camera in staat. Om de beelden te richten, is de plaat naar boven en beneden te verschuiven over zijn basis.

Veilig

"We proberen je huis zo slim te maken als je smartphone", zegt Andreas Gal van Silk Labs, de startup achter de Sense. Gal werkte eerder als technologisch directeur bij Mozilla. De Sense-hub wordt aangesloten op wifi en Bluetooth en regelt allerlei producten in huis, zoals lampen en muziek.

Sense moet volgens de makers de 'ogen, oren en het brein van je moderne huishouden' worden. Het apparaat moet heel veilig zijn. Zo worden apps lokaal gebruikt in plaats van via de cloud en wil je toch beelden over het internet streamen, dan gebeurt dat via een versleutelde verbinding.

Automatisch

De hub gaat samenwerken met 'veel verschillende apparaten en apps' om op die manier een soort IFTTT (If This, Then That) op te zetten. Detecteert de camera dat er eten op de grond valt, dan wordt de robotstofzuiger ingeschakeld. Kom je in het donker thuis, dan gaat het licht aan. De Sense herkent objecten en mensen en leert je leefpatroon kennen. Komen er verschillende mensen in huis, dan stuurt de hub foto’s met de vraag: 'wie is dit?' Uiteindelijk moet de hub apparaten kunnen inschakelen op momenten dat jij dat wil, en dat alles geautomatiseerd.

De Sense staat op Kickstarter en kost 225 dollar voor early birds, daarna gaat de prijs omhoog naar 249 dollar. De eerste exemplaren worden waarschijnlijk in december van 2016 uitgeleverd.