Nieuws

NASA laat prachtige posters voor ruimtetoerisme maken

9 februari 2016 12:35

NASA heeft een gerenommeerd ontwerpbureau een paar fraaie posters rondom ruimtetoerisme laten maken.

NASA vindt dat nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht het ‘raam naar de toekomst’ vormen. Om die verbeelding van wat nog komen gaat kracht bij te zetten, liet het NASA Jet Propulsion Laboratory drie prachtige posters maken door het Amerikaanse ontwerpbureau Invisible Creature.

Miniatuurvoorbeeld

Het bureau maakte al werk voor onder meer Nike en albumcovers voor bands als The Foo Fighters en Kings of Leon. De fraaie, beetje jaren ’50 retro-stijl komt in de drie posters voor NASA prachtig terug.

 

NASA-missies

De posters richten zich op het Voyager-programma, de missie naar Enceladus, een maan van Saturnus en de Marsmissie. De lange reis van Voyager wordt geprezen als de ‘Grand Tour’, en toont de manen en planeten waar de probe al langs is gevlogen.

Miniatuurvoorbeeld

De poster voor Enceladus richt zich op de geisers op de maan van Saturnus, en de poster rond Mars kijkt vooruit naar een tijd waarin bepaalde plekken op Mars al historisch zijn.

De posters worden uitgedeeld aan medewerkers, wetenschappers en technici van NASA, en aan leden van de Amerikaanse overheid. Maar Invisible Creature gaat ook een beperkte oplage van gesigneerde versies van de posters verkopen.