'Popcorn Time in je browser' al offline, maker kapt ermee

'Popcorn Time in je browser' al offline, maker kapt ermee

20-10-2015 21:37 Laatste update: 29-05-2018 13:22

De 15-jarige Serviër die je Popcorn Time-video's in de browser liet streamen kapt er alweer mee nadat de entertainmentindustrie in actie kwam.

Lees ook: Stichting Brein verwacht snel boetes voor Popcorn Time-kijkers

Het was meteen al de vraag hoe lang browserpopcorn.gq in de lucht zouden blijven. De site maakte het wel heel makkelijk om via Popcorn Time video's te bekijken: je keek ze rechtstreeks in de browser, zonder dat je de app of desktopsoftware hoefde te installeren. Zelfs inloggen was niet nodig.

Er zijn al eerdere pogingen gedaan om de populaire en illegale streamingsoftware Popcorn Time via de browser aan te bieden, maar die faalden al snel. De 15-jarige Servische programmeur Milan Kragujevic deed die pogingen de afgelopen dagen nog eens dunnetjes over. De interface van 'Browser Popcorn' leek veel op die van de Popcorn Time-apps. De films waren gerubriceerd volgens genre en er was een zoekfunctie.

Maar nadat de Amerikaanse branche-organisatie voor de entertainmentindustrie, MPAA, achter hem aanzat, en hij daardoor al meermaals van domeinnaam moest switchen, heeft Kragujevic toch maar eieren voor zijn geld gekozen. Hij gooit de handdoek in de ring, schrijft hij. "It was a nice ride, but it's time to move on"..

Volgens hem was Browser Popcorn slechts 'een experiment met streamingtechnologie'. Wel eentje die in een paar dagen honderdduizenden bezoekers trok...

Lees ook over Popcorn Time:

Stichting Brein verwacht snel boetes voor Popcorn Time-kijkers

Popcorn Time is niet te stoppen (Bright Ideas, oktober 2014)

Popcorn Time: 'Ons succes is de schuld van Hollywood'