Facebook-app laat je foto-albums maken met gezichtsherkenning

Facebook-app laat je foto-albums maken met gezichtsherkenning

15-06-2015 20:56 Laatste update: 24-01-2019 19:49

Nieuwe app van Facebook herkent welke vrienden er op je foto's staan en laat je samen foto-albums maken.

Facebook heeft maandagavond zijn nieuwe Moments-app aangekondigd. De app is bedoeld om foto's privé met vrienden te delen in albums. Iedereen die je toegang geeft tot een album kan foto's toevoegen. De foto's blijven privé en zijn niet voor andere Facebook-vrienden te zien. De app staat momenteel nog alleen in de Amerikaanse appstores van Apple en Google.

Gezichtsherkenning

Om de app te gebruiken is een Facebook-account vereist. Facebook scant de foto's op je smartphone en zet met behulp van gezichtsherkenning de namen van de personen erbij, waarna je de mogelijkheid krijgt om de foto's waar ze op staan met hen te delen.

Moments moet het bijvoorbeeld makkelijker maken om foto's van jezelf en anderen tijdens evenementen, zoals een feestje of een bruiloft, bij elkaar te brengen in een centraal digitaal album.

Facebook probeert van alles

Facebook lanceert vanuit zijn afdeling Creative Labs vaker nieuwe apps, zoals Paper (maakt van je nieuwsfeed een 'magazine'), Slingshot (een merkwaardige Snapchat-rivaal) en Rooms (voor anoniem chatten). Zegt je die namen niks? Dat kan kloppen. De meeste van die Facebook-apps zijn nog geen groot succes.